Natalna karta

Astrologija je nauka, koja se bavi utjecajem planeta na život čovjeka. Astrologija je različita od astronomije, pošto astrologija objašnjava ponašanje ljudi, njihove osobine i sudbinu na bazi rasporeda planeta u natalnoj karti rodjenja i tranzita. Astrologija je najstarija okultna nauka, pod tim mislim, kao integralni sistem poznat široj javnosti. Astrologija je takodjer, jedina okultna nauka, koja se približava točki priznanja tvrdim naučnim kriterijima, za razliku od Kabbale ili ritualne magije, koje će i dalje ostati zapečaćene velom tajnosti i misterija.

Zahvaljujući jednostavnom razumijevanju slaganja planetarnih atribucija, koje se logično skladaju, i znaju biti vrlo točne, astrologija je postala vrlo popularna metoda analize osoba. Tu je astrologija najjača, u odredjivanju psiho profila, tako da je upotrebljava i FBI. Sa druge strane, astrologija je dobar put, početak upoznavanja samoga sebe.

Astrologija izlazi iz izvornih učenja elemenata Zemlje, Vode, Vatre i Zraka, prema kojima su raspoređeni astrološki znakovi, te nauke o sedam svetih planeta, Sunce, Mjesec, Venera, Mars, Merkur, Saturn i Jupiter. Novootkrivene planete, Uran, Neptun i Pluton, tek su u 19. st. ušli u astrološke karte. Astrologija je usko vezana uz Kabbalu, Drvo života, ritualnu magiju, pošto se sve određuje kretanjem i utjecajem planeta. Planeti, elementi i znakovi zodijaka imaju svoje gospodare u astralnim i višim svjetovima. Elementi su najjači, slijede planete, na kraju zodijak. Izvorni elementi, njihova svojstva u Atziluthu, transformiraju se u Jetzirah, svijet 1000 regija, i dobivaju razumljive atribucije, tj. ljudske osobnosti.

Natalna karta, je odnos planeta u trenutku rodjenja. Natalna karta razdijeljena je u 12 kuča, prema znakovima zodijaka. Svaka kuča predstavlja pojedino područje života. Prva kuča je ego, psiha; druga kuča je novac; treča putovanja, trgovanje, pisanje; četvrta je dom; peta je kuča sreče; šesta je kuča zdravlja i svakodnevnih poslova, sedma je partner i odnosi; osma je okultna kuča; deveta su putovanja i duhovno; deseta je karijera i moč; jedanaesta planiranje, prijatelji, dvanaesta je kuča problema i patnji.

Kako su planeti rasporedjeni, u kojim kučama, te u kakvim su odnosima, tj. pod kojim se kutom nalaze, to upliva na čovjekovo ponašanje i sudbinu. Odnosi planeta mogu biti konjunkcije, negativni kvadrati i opozicije, pozitivni sekstili i trigoni. To su osnovni aspekti. Ukupnost slike daje astralni presjek osobe.

U krajnjoj liniji, utjecaj planeta djeluje preko astralnog svijeta, zato je astrologija dobar put upoznavanja samoga sebe, ali i "višeg". Sa druge strane, djelovanje kolektivnih planeta, naročito Neptuna, Plutona i Urana, utječe na to, da se atribucije, tj. objašnjenja za horoskop brzo mijenjaju, tj. svakih deset godina, u prosjeku. Zato jedna značenja za generaciju 50., nisu točna za generaciju koja je rodjena 80. g.

Horoskop otkriva dali osoba posjeduje okultne moči, ili moči vidovitosti, npr. Neptun u 8 kuči gospodar je intuicije, dok nekoliko planeta u 8 ili 12 znači prisustvo okultnih moči. No, svaki horoskop je razrada za sebe, slaganje stotina atribucija po školskim sistemima ne može dokučiti dubinu duše, otkriti dominantne utjecaje astralnih sila, pošto ne postoji kompjuter koji može osjećati, vidjeti astral, to može samo čovjek.

Cilj ove stranice nije razrada stotina atribucija, takve atribucije lako se pronadju na Internetu, dnevnoj štampi, knjigama iz astrologije i brošurama. O astrologiji ima mnogo materijala koji je pristupačan, ali analiza osobne, ili natalne karte ipak traži znanje, iskustvo, dodir sa astralnim svjetovima, pošto su školska objašnjenja postala previše matematička i ponavljaju se od autora do autora.

Mag demi, po zahtjevu, analizira astralno vašu natalnu kartu, pronalazi bitne duhovne elemente, i nekoliko vizija vaše budućnosti, 3-4, koliko "se može dobiti".

U tu svrhu, preporuča se program astro 123, koji izračunava sve potrebne odnose, i zadovoljavajuči je za svakoga, pa i za zahtjevne profesionalce, i potpuno je besplatan za nekomercionalnu upotrebu.

www.astrowin.org/index.htm

Kratak osvrt na program

Nakon što se program dwl-a, potrebno je i dwl sistemsku datoteku, ovisno koju verziju operativnog sistema Windowsa posjedujete, i tu datoteku presnimite u win/system, nakon čega instalirate program.

Potrebni podaci za unos, po redosljedu,

 

Birth Month mjesec rodjenja
Birth Day dan rodjenja
Birth Year godina rodjena
Birth Hour, sat rodjena Sat rodjenja je važan za točan proračun karte
Birth Minuthe, minuta rodjena Ukoliko neznate točno vrijeme, do 20 min. greške neče bitno promijeniti smisao vašeg horoskopa. Max tolerantna greška je do 1 sat (procjena)
Time Zone, vremenska zona Central European Time, -1
Long Degrees , geografska d. Podaci geografske širine i dužine su različiti za različite gradove. Potrebno je konzultirati atlas, uzima se grad vašeg rodjenja.
Long Minutes Ukoliko se uzmu podaci grada koji je udaljen do nekoliko stotina kilometara, smisao astro karte se neče bitno promijeniti, tj. dopustljiva tolerancija greške je veča nego kod sata rodjenja.
Lat Degrees, geografska š. Zagreb, Long/D/Lat d., 15/48, 14/48
Lat minutes

Ljubljana, Long/D/Lat d., 14/03, 46/ 14

Beograd Long/D/Lat d., 20/29, 44/50

 

Program izračunava zanimljive odnose i snage pojedine kuče, znaka, planeta, koliko su harmonični, ili disharmonični, (Dual Cosmodynes), F7, natal, usporedni horoskop dve osobe, transit report, natal report i dr.

U programu su objašnjenja planeti u znaku, planeti u kuči, aspekti i tranziti na engleskom jeziku. Program je prilagodljiv, autor programa, dozvoljava svakome da svoje tekstove, u txt. datoteci zamjeni sa njegovim, što je velika prednost ovog programa u odnosu na druge. To je prikladno, ukoliko si želite arhivirati i slagati tekstove, tranzite iz štampe i sl.

Ispis na Vašem računalu natalne karte

 

Talismani   Tamno more     Duhovi Goetie     Poslovna magija     Horoskop  Inicijacija      Home     Knjiga     Hot links     Web shop,!       Crna magija     Uvod     Web trgovina     FAQ   mail     Astro karta     Osnove I    Uvjeti rada     Astro     Osnove II     Drvo života     Shop   Bioritam  

Osobno prorokovanje, sadrži osnovni pregled vašeg horoskopa, koji je psihološka i karmična osnova života, analizu vaše aure, tarot čitanje pitanja direktne vidovitosti. Sva dodatna objašnjenja po tel. Isporuka u PDF formatu na vaš mail. Dali se nalazite pod utjecajem crne magije, ili je problem duhovne, tj karmične prirode, ili psihološke, npr. trauma, ili astrolološkog odnosa planeta. Riješite tu dilemu odmah već danas i jednom zauvijek!